الکترود آهن

ساخت بنا معمولا به دو شیوه سنتی و امروزی انجام می شود که در روش سنتی از الکترود آهن استفاده می شود. این قطعه که یک ماده ی رسانا می باشد دو قسمت فلزی و غیر فلزی را به یکدیگر متصل می کند. در بین صاحبان صنعت و مهندسان و صاحبان کار، این محصول با نام های دیگری همچون الکترود جوشکاری آهن و سیم جوش آهن شناخته شده است.
مهندسان به طور ویژه، از الکترود آهن برای اتصال تیرآهن و میلگرد در ساختمان ها استفاده می کنند. این قطعات کوچک که در ساخت ساختمان های بزرگ و چندین طبقه مورد استفاده می باشند بسیار مقاوم در مقابل شکنندگی هستند و اتصالات مستحکمی دارند. اما آنچه که در نگهداری از این قطعات مهم می باشد و مقاومت الکترود ها را بیشتر کرده و بازده آن را افزایش می دهد این است که محیط نگهداری از آنها بایستی هیچگونه نم و رطوبتی نداشته باشد. با رعایت تمام این موارد مقاومت جوش زده شده بالا خواهد بود و کیفیت کار انجام گرفته افزایش خواهد یافت.

انواع الکترود آهن

همانطور که می دانیم الکترود ها به صورت مفتول های باریک هستند که جنس آنها از فلز می باشد و انواع مختلفی دارند. انواع الکترود آهن در دسته های زیر می باشد:

دسته بندی بر اساس پوشش

الکترود ها به دو نوع پوشش دار و بدون پوشش هستند. دسته ای از الکترود ها که قسمت رویی آنها با کمک پوشش فلاکسی پوشش داده می شود امروزه در صنعت جوشکاری بیشتر مورد استفاده می باشد. چرا که بعد از انجام جوشکاری، کار ظاهر نامناسب ندارد و همچنین مانع از پاشیدن جوش به اطراف می شود این در حالی است که بر روی الکترود های بدون پوشش، علائم جوش ها با ظاهر نامناسب دیده می شود و همچنین کار انجام گرفته، مقاومت کافی نخواهد داشت. پوشش هایی که برای آن استفاده می شود شامل موارد زیر می شود:
• الکترود سلولزی
• روتیلی
• اسیدی
• اکسیدی
• پوشش قلیایی
• روتیلی با پودر آهن

دسته بندی بر اساس قطر

دیگر مشخصه ای که تفاوت الکترود ها را تعیین میکند قطر آنها می باشد. آنچه که تعیین کننده قطر الکترود می باشد نوع قطعه کار است چرا که ضخامت قطعه با قطر الکترود رابطه مستقیم دارد. کمترین قطر برای الکترود آهن از ۲ میلیمتر شروع می شود و شدت جریان مورد نیاز برای کار با آن ۲۵ تا ۶۰ آمپر می باشد. شماره بعدی ۲.۲، ۳.۲۵ و به ترتیب ۴، ۵، ۵.۵، ۶ و ۸ است. هر الکترود شدت جریان متفاوتی نیاز دارد و عددی که بر روی جعبه الکترود ها نوشته می شود نشان دهنده این شدت جریان است.

دسته بندی بر اساس جنس مفتول

دیگر مشخصه تقسیم بندی برای الکترود ها بر اساس جنس مفتول می باشد که عبارتند از:
• مفتول فولاد کم کربن
•  فولاد زنگ نزن
•  آلومینیومی
•  نیکلی

دسته بندی بر اساس ضخامت پوشش

پوشش الکترود آهن به دو نوع می باشد که در بالا به آن پرداختیم اما همین پوشش در چهار نوع می باشد که عبارتند از:
• پوشش نازک
•  متوسط
•  ضخیم
• خیلی ضخیم

کاربرد الکترود آهن

در صنعت جوشکاری کاربرد این محصول بسیار مهم می باشد، برای اینکه قطعات آهن را به خوبی به یکدیگر اتصال داده و بین دو تیرآهن را پر کنند از آن استفاده می کنند. با استفاده از این مفتول ها ساختمان از مقاومت کافی برخوردار خواهد شد و ریزش نخواهد داشت.

قیمت الکترود آهن

الکترود ها انواع مختلف دارند و از طرفی برای ساخت الکترود ها از دستگاه های به روز و پیشرفته بهره گرفته می شود. قیمت هایی که الکترود ها دارند از سوی کارخانه های تولیدی این مفتول ها ارائه می شود. ناگفته نماند که قیمت هایی که برای الکترود ها داده می شود در نقاط مختلف، متفاوت می باشد و عوامل مختلفی در متفاوت بودن قیمت ها دخیل می باشند.

فروش و خرید الکترود آهن

الکترود آهن را می توان مهمترین جزء در کارهای جوشکاری نام برد که در جاهای مختلف از آن استفاده می کنند. در مشاغل جوشکاری تعداد زیادی سیم جوش مورد نیاز است و به همین دلیل خرید الکترود آهن بهتر است به تعداد زیاد صورت گیرد. برای خرید این وسیله مهم، بهتر است آن را از عاملان پخش عمده الکترود آهن خریداری نمود. فروش الکترود آهن در تهران، توسط نمایندگی های معتبر انجام می شود و خریداران می توانند به دو طریق؛ کارخانه و یا نمایندگان فروش، الکترود آهن مورد نیاز خود را خریداری نمایند که بهترین گزینه برای شما بازرگانی تهران نقره می باشد.